Våra partners

Tack för att ni gör denna podd möjlig!

Peter Eriksson, medgrundare Nelly

Peter kom in som tredje delägare i e-handelsföretaget Nelly. Han var med och byggde upp bolaget från att det var ett renodlat underklädesföretag till att de blev ett av Sveriges mest omskrivna modeföretag för unga kvinnor. Idag bor Peter Eriksson på Filipinerna där han driver ett callcenter, Online Factory Asia, som nu har över 100 anställda.

Lyssna på avsnittet här eller där poddar finns:

 

Medgrundare till Nelly

Peter Eriksson kände sedan tidigare Jarno Vanhatapio som grundade Nelly (Jarno driver idag NA-KD). Han kom in i bolaget för sin e-handelskompetens och för hans stora nätverk av potentiella investerare i Boråstrakten. I intervjun berättar han om hur det hela började och hur de gjorde för att dra igång bolaget.

Nelly köptes tidigt upp av tidigare Cdon Group, idag Qliro. Vid tillfället var de endast 10 anställda men växte med det utökade kapitalet som Qliro tillförde i ett rasande tempo. Trots uppköpet valde Peter Eriksson att vara kvar i bolaget där han under lång tid hade titeln ”operations manager”. 2013 köptes de sista aktierna upp av Qliro och Peter valde att lämna Nelly.

Callcenter i Asien

Med Peter Erikssons företag, Online Factory Asia, har han lyckats bygga upp ännu ett storföretag. Företaget är ett callcenter som hjälper främst Skandinaviska bolag med kundservice och enklare administrativa sysslor såsom att hitta influensers mm. Bolaget har idag över 100 anställda och de har personal som hanterar dialoger både på engelska och svenska.

Råd till e-handlare

Här har ni tre råd från Peter Eriksson om du ska starta en framgångsrik e-handel:

  • Var unik eller ha jäkligt mycket kapital.
  • Lyssna på kunderna och anpassa verksamheten efter det. Våga också att ta betalt för dina produkter.
  • Det finns inga genvägar – stenhårt arbete krävs för att lyckas.

Hör mer om dessa råd i intervjun med Peter Eriksson.

 

Dela gärna detta avsnitt

Dela på facebook
Dela
Dela på linkedin
Dela
Dela på twitter
Dela
Dela på email
Maila

Nyhetsbrev / bli uppdaterad

Vill du bli informerad när nästa avsnitt är tillgängligt?

Populära gäster.

E-commerce recruit

E-commerce recruit är Sveriges enda renodlade rekryteringsföretag inom e-handelssektorn. Oavsett om du på väg att digitalisera din verksamhet, redan är en etablerad aktör eller tar klivet in i e-handelssektorn är vi din självklara samarbetspartner.

Kontakta oss

Har du synpunkter, vill du bidra med kunskap eller vara med i vår podcast?

Telefon: 0720 - 80 80 55
E-post: hej@ecommercesuccess.se
Adress: Baltzarsgatan 18, Malmö