John Ekström John Henric

En podcast av

#GrowWithInspiration

John Ekström, CEO – John Henric

Intervju med John Ekström, CEO, John Henric

Vi har träffat John Ekström som är CEO och grundare till företaget John Henric. Namnet kom han på när han studerade och av en tillfällighet hittade han en kontakt som kunde tillverka slipsar av hög kvalité. John, som är en entreprenör ut i fingerspetsarna, såg möjligheten att skapa ett varumärke inom segmentet assessorer för män. Tillsamman med sin studiekompis Nicklas Nordbergh startades de företaget 2008.

Lyssna på avsnittet här eller där poddar finns:

Grossist till varumärkesbutiker till e-handel

När de startade verksamheten valde de göra det som grossist. De plockade fram en kollektion och började åka runt till butiker för att presentera sina produkter. Länge fick de kämpa och inget till kom gratis, men lite i taget byggde de ett varumärke. I bakhuvudet låg hela tiden tanken på att lansera varumärkesbutiker där de kunde sälja sitt eget sortiment. Efter några år gjorde de slag i sak och idag har de flera butiker i både Sverige och i övriga Europa. De tvekade länge men valde till slut att lansera en e-handel. Då de redan hade ett hyfsat känt varumärke trodde de att de skulle få mycket gratis. Men nej! Det var som att starta ett helt nytt företag. John lärde sig allt om e-handelsplattformar och SEO och satte igång verksamheten. Idag säljer de för 15 miljoner online under sitt andra försäljningsår med en stark tillväxttakt.

Tre råd till den som ska starta e-handel

Här ger John Ekström från John Henric tips och råd på vad du ska tänka på för att bygga en framgångsrik e-handel.

  1. Vill du bli bra på något – kör stenhårt och ge 100%. Det finns inga genvägar.
  2. Du kan bli bäst även om du inte kan allt idag. Spåra allt och lär dig så mycket du kan längst med vägen. Drivet är viktigare än din grundkunskap.
  3. Beta av punkt för punkt. Många bäckar små ger resultat, så tvivla inte för att inte allt händer direkt.

Lyssna gärna på intervjun och bli inspirerad i din e-handelsresa.

Dela gärna detta avsnitt

Dela på facebook
Dela
Dela på linkedin
Dela
Dela på twitter
Dela
Dela på email
Maila

Nyhetsbrev / bli uppdaterad

Vill du bli informerad när nästa avsnitt är tillgängligt?

Populära gäster.

E-commerce recruit

E-commerce recruit är Sveriges enda renodlade rekryteringsföretag inom e-handelssektorn. Oavsett om du på väg att digitalisera din verksamhet, redan är en etablerad aktör eller tar klivet in i e-handelssektorn är vi din självklara samarbetspartner.

Kontakta oss

Har du synpunkter, vill du bidra med kunskap eller vara med i vår podcast?

Telefon: 0720 - 80 80 55
E-post: hej@ecommercesuccess.se
Adress: Baltzarsgatan 18, Malmö