Clas Ohlson, Peder Apelgren

Våra partners

Tack för att ni gör denna podd möjlig!

Intervju med Peder Apelgren, Clas Ohlson

När fysisk handel blir digital – Clas Ohlson

Peder är ansvarig för Clas Ohlsons digitala affär som omfattar den egna kanalen, partnerskap och digitala marknadsplatser. I Sverige säljer de exempelvis en del av sitt sortiment genom partnerskap med exempelvis Mathem i Sverige och utanför Norden erbjuder Clas Ohlson sitt sortiment via Amazon. Peder har en lång erfarenhet inom IT/ehandel från bland annat från IKEA.
Clas Ohlson har varit online i många år, men satsade sent på onlineförsäljningen. Teknik- och kommersiellt fokus har länge varit eftersatt och först nu har man tagit ett aktivt beslut att gå framåt i sin digitala satsning.
Lyssna på avsnittet här eller där poddar finns:

En business i businessen

Som ett retailbolag med lång historia så är det enligt Peder lätt att se e-handel som en egen enhet, en business i businessen. För att lyckas gäller det att få bort detta tänk och se affären som en helhet. Man måste få alla att arbeta åt samma håll och låta det digitala och traditionella komplettera varandra.

Råd till dig som vill digitalisera en traditionell verksamhet

I avsnittet ger Peder Apelgren från Clas Ohlson tre stycken råd till den som ska digitalisera en verksamhet. Här har du råden i korthet.

1. En tydlig målbild – alla måste veta vad målet är och veta vad som behöver göras.
2. Våga ta stora steg – följ inte skolboken utan lär genom att försöka.
3. Utmana gamla sanningar – saker går att göra även om de inte gjorts förut, ifrågasätt och ta inte alltid ett nej för ett nej.

Dela gärna detta avsnitt:

Länk till avsnittet: https://ecommercesuccess.se/intervju-peder-apelgren-clas-ohlson

Embed-kod(spelare) att klistra in om ni vill lägga upp avsnittet med spelare på er webbsida:

<iframe style=”border: none” src=”//html5-player.libsyn.com/embed/episode/id/16123424/height/90/theme/custom/thumbnail/yes/direction/backward/render-playlist/no/custom-color/ec6707/” height=”90″ width=”100%” scrolling=”no” allowfullscreen webkitallowfullscreen mozallowfullscreen oallowfullscreen msallowfullscreen></iframe>

Dela gärna detta avsnitt

Dela på facebook
Dela
Dela på linkedin
Dela
Dela på twitter
Dela
Dela på email
Maila

Nyhetsbrev / bli uppdaterad

Vill du bli informerad när nästa avsnitt är tillgängligt?

Populära gäster.

E-commerce recruit

E-commerce recruit är Sveriges enda renodlade rekryteringsföretag inom e-handelssektorn. Oavsett om du på väg att digitalisera din verksamhet, redan är en etablerad aktör eller tar klivet in i e-handelssektorn är vi din självklara samarbetspartner.

Kontakta oss

Har du synpunkter, vill du bidra med kunskap eller vara med i vår podcast?

Telefon: 0720 - 80 80 55
E-post: hej@ecommercesuccess.se
Adress: Baltzarsgatan 18, Malmö