Clas Ohlson, Peder Apelgren

Dela avsnitt

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på whatsapp
Dela på email

Intervju med Peder Apelgren, Clas Ohlson

När fysisk handel blir digital – Clas Ohlson

Peder är ansvarig för Clas Ohlsons digitala affär som omfattar den egna kanalen, partnerskap och digitala marknadsplatser. I Sverige säljer de exempelvis en del av sitt sortiment genom partnerskap med exempelvis Mathem i Sverige och utanför Norden erbjuder Clas Ohlson sitt sortiment via Amazon. Peder har en lång erfarenhet inom IT/ehandel från bland annat från IKEA.
Clas Ohlson har varit online i många år, men satsade sent på onlineförsäljningen. Teknik- och kommersiellt fokus har länge varit eftersatt och först nu har man tagit ett aktivt beslut att gå framåt i sin digitala satsning.
Lyssna på avsnittet här eller där poddar finns:

En business i businessen

Som ett retailbolag med lång historia så är det enligt Peder lätt att se e-handel som en egen enhet, en business i businessen. För att lyckas gäller det att få bort detta tänk och se affären som en helhet. Man måste få alla att arbeta åt samma håll och låta det digitala och traditionella komplettera varandra.

Råd till dig som vill digitalisera en traditionell verksamhet

I avsnittet ger Peder Apelgren från Clas Ohlson tre stycken råd till den som ska digitalisera en verksamhet. Här har du råden i korthet.

1. En tydlig målbild – alla måste veta vad målet är och veta vad som behöver göras.
2. Våga ta stora steg – följ inte skolboken utan lär genom att försöka.
3. Utmana gamla sanningar – saker går att göra även om de inte gjorts förut, ifrågasätt och ta inte alltid ett nej för ett nej.

Dela gärna detta avsnitt:

Länk till avsnittet: https://ecommercesuccess.se/intervju-peder-apelgren-clas-ohlson

Embed-kod(spelare) att klistra in om ni vill lägga upp avsnittet med spelare på er webbsida:

<iframe style=”border: none” src=”//html5-player.libsyn.com/embed/episode/id/16123424/height/90/theme/custom/thumbnail/yes/direction/backward/render-playlist/no/custom-color/ec6707/” height=”90″ width=”100%” scrolling=”no” allowfullscreen webkitallowfullscreen mozallowfullscreen oallowfullscreen msallowfullscreen></iframe>

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
Email
Innosearch SEO för e-handel

SEO för E-handel

Jens Andersson, InnoSearch – SEO för e-handel I detta avsnitt pratar vi om SEO för e-handel med SEO-experten Jens Andersson från företaget InnoSearch. Vilken sidstruktur

Läs artikeln »