Björn Thorngren MEDS

Dela avsnitt

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på whatsapp
Dela på email

Intervju med Björn Thorngren, MEDS

Apoteksutmanaren MEDS

I detta avsnitt träffar jag Björn Thorngren som är grundare och CEO av nätapoteket MEDS. Han har tillsammans med sina två medgrundare på några år lyckats bygga upp ett apotek på nätet som idag omsätter runt 100 miljoner kronor. Målet är nu att snabbt öka i omsättning med hjälp av en kassa på imponerande 250 miljoner kronor i nyintaget kapital. Redan första månaden omsatte de runt 1 miljon kronor efter att ha kört en aggressiv kampanj och erbjudit kunderna 30% rabatt på hela det receptfria sortimentet. När vi spelar in detta så är det coronatider vilket gör att intervjun skett på distans.

Lyssna här eller där poddar finns.

Framgångsrik uppstickare

MEDS grundades så sent som 2017 av entreprenören Björn Thorngren. Han fick tidigt med sig två stycken kompletterande medgrundare där den ena hade bred erfarenhet från apoteksledet och en farmaceutisk bakgrund. De byggde upp verksamheten från noll men tog tidigt in kapital med genom det egna kontaktnätet. De satsade stenhårt på att växa på nätet och endast på nätet. Initialt byggde de sin kännedom och räckvidd genom onlinekampanjer uppbackade av TV-reklam. Satsningen blev snabbt en framgång och redan det första året omsatte de 28 miljoner kronor. År två, 2019, kommer de att landa på runt 100 miljoner kronor. De har nyligen fyllt på kassan med externt kapital för att under 2020 minst dubbla sin omsättning. För att lyckas kommer du nu att fortsätta sin satsningen på att ta ännu mer mark genom synlighet via sociala medier och genom att öka sin organiska position på Google.

MEDS säljer receptbelagda och receptfria läkemedel med tillstånd från Läkemedelsverket. De har även ett brett sortiment av skönhetsprodukter och konsttillskott.

Råd till dig som vill starta en framgångsrik e-handel

I avsnittet ger Björn Thorngren även tre stycken råd till den som ska starta en e-handel. Här har du råden i korthet.

  1. Bestäm dig för om du ska driva det som hobby eller om du är bredd att ge järnet från början.
  2. Hitta rätt team. Rätt personer som jobbar tillsammans och kompletterar varandra. Alla måste vara taggade för att nå samma mål.
  3. Lös ett unikt problem, annars är det svårt att bli stora.

Mer om dessa råd kan du höra om du lyssnar på denna podcast.

_ _ _ _ _ _ _ _ _

Dela gärna detta avsnitt med Björn Thorngren från MEDS:

Länk till avsnittet: https://ecommercesuccess.se/intervju-bjorn-thorngren-meds

Embed-kod(spelare) att klistra in om ni vill lägga upp avsnittet med spelare på er webbsida:

<iframe style=”border: none” src=”//html5-player.libsyn.com/embed/episode/id/14095592/height/90/theme/custom/thumbnail/yes/direction/backward/render-playlist/no/custom-color/ec6707/” height=”90″ width=”100%” scrolling=”no” allowfullscreen webkitallowfullscreen mozallowfullscreen oallowfullscreen msallowfullscreen></iframe>

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
Email
Innosearch SEO för e-handel

SEO för E-handel

Jens Andersson, InnoSearch – SEO för e-handel I detta avsnitt pratar vi om SEO för e-handel med SEO-experten Jens Andersson från företaget InnoSearch. Vilken sidstruktur

Läs artikeln »