CarpetVista Hossein Sadr

Dela avsnitt

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på whatsapp
Dela på email

Hossein Sadr – CarpetVista

Intervju med Hossein Sadr, Grundare, CarpetVista.se

Hossein grundade CarpetVista efter att ha sålt av sin grossistfirma där han sålde mattor till bland annat IKEA. Han såg mattor som en perfekt onlineprodukt med viktiga förutsättningar för framgång såsom; internationellt gångbara produkter, högt TB och relativt enkla produkter att skicka. Vänner och bekanta avrådde honom från att starta företaget – mattor vill man känna på, de kan man inte köpa på nätet.

Lyssna på intervjun här:

Hossein trotsade det omöjliga

När Hossein under 2005 startade CarpetVista saknades plattgångsförutsättningar för att sälja mattor på det sätt som han tyckte nödvändigt. Fast besluten om att lyckas anställde han utvecklare som byggde plattformen han ville ha. Hossein hade även tidigare drivet ett bolag inom bevakning, där bilder och kameraövervakning var en viktig del. Kunskapen kring bild och video överförde han till e-handelsbranschen. Han var bland de första i världen med att presentera sina produkter med rörlig bild för att ge kunden en verklighetsnära bild av produkten. Han byggde även tidigt upp en contentsajt om mattor för att sida kunskap om mattor. Det är en sajt som lever än idag och som till och med museer länkar till för trovärdigt innehåll.

Tre råd till den som ska starta e-handel

I intervjun delar Hossein med sig av några råd till de som vill starta en framgångsrik e-handel.

  1. Fokusera på produkt och produktsortiment. Det måste vara tillräckligt nischade produkter, ha hög marginal/täckningsbidrag , lätta att förpacka, fungera internationellt och ha ett eget varumärke.
  2. Ha en tydlig plan och utarbeta en affärs-, marknads- och e-handelsstrategi. Även affärsmodellen måste vara extremt tydlig.
  3. Se till att omge er med kompetent folk med rätt inställning och med 100% fokus. Det går inte att bedriva en framgångsrik e-handel med vänsterhanden utan e-handel är en verksamhet för sig som kräver 100% fokus.

Lyssna på detta avsnitt av vår podcast för att höra Hosseins inspirerande berättelse om hur de skapade världens största mattaffär på nätet.

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
Email