Frilägga bilder

När man frilägger en bild så tar man bort bildens bakgrund. I en e-handel är det exempelvis vanligt att man vill att alla produkter ska ha en vit bakgrund. Det man då kan göra är antingen att ta alla bilder med en vit bakgrund från början eller också måste man lösa detta i efterhand.

Hur frilägger man bilder?

Är man duktig på bildredigering så kan man använda någon av de mer avancerade programmen för att frilägga bilder, såsom Photoshop. Om man bara får in tekniken så går det relativt fort, men för en nybörjare kan det ta en hel del tid. Programmet kostar dessutom en hel del pengar.

Frilägga bilder gratis program

Det finns idag många program och appar som automatiskt löser friläggningen åt dig. Ofta har programmen som frilägger bilder gratis även en betalvariant. Det fungerar i regel så att man får frilägga ett visst antal bilder gratis, men när man uppnår en viss volym som kostar det pengar. Här har vi samlat ett par program som vi tycker löser uppgiften galant.

Remove.bg – gratis

Urklipp.se – låg kostnad

Frilägg bilder i powerpoint

Ja, du läste rätt. Det finns även en funktion i powerpoint där man kan frilägga bilder. För att ta bort bakgrunden gör du såhär:

  • Via infoga väljer du att infoga en bild
  • Markera bilden klicka i menyraden där det står Bildformat.
  • Längst ut till vänster precis under menyn dyker nu valet “ta bort bakgrund” upp
  • Om du inte är nöjd med markeringen så justera med grön respektive röd pensel
  • När du är nöjd välj “Behåll ändringarna”
  • Vill du använda bilden i ett annat program så högerklicka på bilden och välj spara som bild.

 

Lämna ett svar