smilebutiken

Dela avsnitt

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på whatsapp
Dela på email

Intervju med Andreas Weiss och Carina Toss, Smilebutiken.se

I detta avsnitt pratar jag, Jonny Rosengren, med Andreas och Carina som grundat Smilebutiken som säljer kläder till främst barn och kvinnor. Smilebutiken startades som en fysisk butik för cirka femton år sedan av det dåvarande paret Andreas Weiss och Carina Toss. Hela deras entreprenörsresa har haft ett tydligt fokus på kunden och det var därför inte konstigt att det var kundernas önskemål om en e-handel som var anledningen till att näthandeln blev verklighet. Idag är kunderna med i många av de strategiska beslut som fattas kring sortiment och färger. Kunderna är också sedan flera år tillbaka delägare i affärskonceptet och en viktig faktor för deras framgång. Smilebutiken vann även Prisjakts utmärkelse som årets nätbutik i kategorin kläder, skor och accessoarer både 2017 och 2018.

Lyssna på avsnittet här eller där poddar finns:

Tog in kapital via Crowdfunding

Redan 2017 valde ägarna till Smilebutiken att genom en investeringsrunda ta in kapital för att ytterligare satsa på sortimentsbredd och e-handel. Ett år senare gjorde de ytterligare en runda och under sommaren 2019 pågår nu den tredje kapitalrundan. Målet denna gång är att få in fem miljonor kronor. Pengarna ska främst användas till att utveckla och bredda deras egna varumärken Slaskis och Way of Sweden samt för att investera i en utökad teknisk kompetens genom nyanställning. De siktar på att detta år nå 30 miljoner kronor i omsättning och att inom några år landa på 50-100 miljoner kronor i omsättning med en nettovinst på 18-23%.

Kunden i fokus

För Carina och Andreas är den fysisk butiken hjärtat av verksamheten. Det är här de möter sina kunder och får den feedback som i slutändan leder fram till produktutvecklingen. Utmärkande för de egna varumärken som Smilebutiken producerar är att de strävar efter att tänka utanför den vanliga standarden. Folk är inte alltid Medium, alla har inte lika långa armar och de finns de som vill ha funktionskläder och overaller även i större storlekar än storlek 140. Även i sociala media satsar de på dialog snarare än monolog. På Facebook har de idag över 40 000 följare som de ofta ber om råd. Facebook och Instagram är också de kanaler som konverterar absolut bäst.

Råd till en framtida e-handlare

Andreas och Carina ger här tre stycken råd för att lyckas med en lansering av en framgångsrik e-handel:

  • Lägg inte tid på att skapa en massa saker innan du vet vad kunden vill ha.
  • Fundera på kapital redan tidigt och hur du kan finansiera din resa.
  • Skaffa en riktigt skön säng – framgång kräver hårt arbete och effektiv sömn för att klara av det.

Hör mer om dessa råd i intervjun med grundarna till Smilebutiken.

_ _ _ _ _ _ _ _ _

Dela gärna detta avsnitt med Andreas och Carina från Smilebutiken:

Länk till avsnittet: https://ecommercesuccess.se/andreas-weiss-carina-toss-smilebutiken/

Embed-kod(spelare) att klistra in om ni vill lägga upp avsnittet med spelare på er webbsida:
<iframe style=”border: none” src=”//html5-player.libsyn.com/embed/episode/id/10483289/height/90/theme/custom/thumbnail/yes/direction/backward/render-playlist/no/custom-color/ec6707/” height=”90″ width=”100%” scrolling=”no” allowfullscreen webkitallowfullscreen mozallowfullscreen oallowfullscreen msallowfullscreen></iframe>

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
Email